Press

Här hittar du presskontakt och information för ackrediterad media.

Presskontakt

Ingela Hermansson
Täby IS Friidrottsklubb
Tel: 073-340 68 74
E-post: ingelahermansson0213@gmail.com


Pressmeddelanden

15 juni 2022ladda ner som PDF

Världsstjärnor till tv-sänd stavhoppsgala i Täby – i uppladdningen inför BAUHAUS-galan

Tisdagen den 28 juni dukas det upp för Täby Stavhoppsgala på Täby Torg vid Täby Centrum. Tävlingen som ifjol väckte uppmärksamhet genom att attrahera delar av världseliten till sitt nydanande street event. Nu siktar arrangörerna Täby IS i samarbete med BAUHAUS-galan och Täby Centrum ännu högre och utlovar rejäl stjärnglans, både på ansatsbanan och i publiken. Vinnaren i herrtävlingen får en plats i Diamond League på BAUHAUS-galan 30 juni och får möta bl.a Mondo Duplantis.

En Olympisk mästare och deltagare på förra årets stavhoppsgala återkommer till Täby, Thiago Braz (Brasilien). – Jag var med förra året. Banorna var väldigt bra, stämningen var magiskt och jag vill självklart hoppa där i år igen och försöka sätta nytt banrekord, säger Thiago Braz.

I damtävlingen har arrangörerna fått klartecken från de svenska stjärnorna Lisa Gunnarsson och svenska rekordhållerskan Michaela Meijer.

Redan ifjol lockade tävlingen hundratals åskådare trots pandemin och nu hoppas arrangörerna på storpublik. Det står dessutom klart att tävlingarna sänds kl. 15.00-18.50 på TV4 och C More tisdag 28 juni.

”Det är redan klart att världens bästa manliga stavhoppare kommer till BAUHAUS-galan. Med Täby Stavhoppsgala ger vi övriga världseliten chansen att tävla om en hett eftertraktad plats till Diamond League i Stockholm. Tillsammans med den kvinnliga tävlingen som innehåller våra två främsta svenska stjärnor blir det den perfekta aptitretaren inför BAUHAUS-galan. Målet är att bjuda på internationell stjärnglans på Täby Torg både på och utanför ansatsbanan. Jag tror att vi kan få se flertalet 6- metershoppare bland åskådarna på Täby torg denna dag.” säger Jan Kowalski, tävlingschef, BAUHAUS- galan

”Det råder stavhoppsfeber i Sverige. Med Täby Stavhoppsgala på Täby Torg tar vi denna spektakulära gren ännu närmare publiken. För många av hopparna blir det den sista och viktigaste tävlingen innan avfärd till VM i Eugene och jag skulle inte bli förvånad om vi får se en blivande VM-medaljör tävla på Täby Torg. Vi bjuder på fri entré och hoppas att många tar chansen att uppleva denna fascinerande gren på nära håll.” säger Carl-Johan Alm, initiativtagare från arrangören Täby IS

”Det är så roligt att Täby stavhoppsgala återigen genomförs vid Täby Centrum! För oss är det en självklarhet att vara engagerad i det lokala föreningslivet och främja barn- och ungdomsidrott. Vi ser verkligen fram emot att ta del av detta fartfyllda sportevenemang som kommer bjuda på show och fantastisk atmosfär till centrum under tävlingsdagen.” säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum.

”Vi är glada över att bredda utbudet med ännu mer högklassig friidrott, framför allt med en tävling i Sverige.” säger Johan Cederqvist, chef för kanaler och rättigheter på C More.

Program, Täby Stavhoppsgala, tisdagen den 28 juni

12:15-14:15Stavhopp, Män, nordisk elit med flera av världens bästa juniorer.
14:45-16:30Stavhopp, Kvinnor, internationell elit med bl.a Michaela Meijer och Lisa Gunnarsson
17:00-18:45Stavhopp, Män, internationell elit med bl.a flerfaldige OS-medaljören Thiago Braz. Vinnaren tar en plats i Bauhausgalan.
19:15-21:00Stavhopp, Kvinnor, nordisk elit med flera av världens bästa juniorer, bl.a Sara Winberg (från hemmaklubben Täby IS)

Mer information om tävlingarna hittas på www.tabystavgala.se.

TV4 sänder live 15.00-18.50 tisdag 28 juni.

Presskontakt:

  • Sofia Malm Täby IS, 070-418 49 50