JEM-guldmedaljör från Ensta utmanar världseliten hemma på Täby Torg

Sara Winberg under Junior-EM 2023. Foto: Deca Bild

Med knappt två månader kvar till Täby Stavhoppsgala kan vi nu presentera det första namnet till huvudgalan på damsidan. Det handlar om hemmaklubbens egna stjärnskott, Europamästarinnan för juniorer, Sara Winberg från Ensta i Täby.

Sara tog högst sensationellt JEM-guldet ifjol i Jersulem när hon var felfri över 4.25. Under 2024 siktar hon på att etablera sig på seniornivå.

När Täby Stavhoppsgalas gick av stapeln för första gången, den 2 juli 2021, var Sara bara 17 år men sågs redan då som ett stort löfte då hon tog plats i den nationella tävlingen för seniorer. När hon nu gör sin tredje start i tävlingen är det säkerligen med en alldeles speciell känsla, då det blir första gången hon får möjlighet att hoppa i huvudgalan.

Dela nyheten