Täby Stavhoppsgala tillbaka mot nya rekord!

Med precis två månader kvar till Täby Stavhoppsgala är vi nu redo att börja uppladdningen på riktigt. Det har gått nästan två år sedan den varma julikvällen 2022 när Ernest Obiena trollband hela Täby Torg då han, efter att ha klarat nya banrekordet 5.90, försökte på drömgränsen 6 meter! Det blev en fingervisning av vad som komma skulle, då Obiena bara några veckor senare i VM-finalen i Eugene tog hem sitt livs första VM-medalj. Tvåan i damtävlingen, Wilma Murto chockade sen allt och alla när hon i slutet på augusti hoppade hem guldet på Europamästerskapen i München efter att ha klarat 4.90 meter. Trots att tävlingen bara gått av stapeln två gånger så går antalet EM-, VM- och OS-finalister som tävlat på torget inte att räkna på två händer.

Ifjol byggdes Täby Torg om för att förbättra möjligheterna till evenemang på torget, och vi ser nu mycket fram emot att återigen bjuda in den svenska stavhoppsfamiljen och välkomna några av världens bästa stavhoppare till Täby Stavhoppsgala 2024. Vi kan glädjande berätta att vi till årets tävling utökar från en till två stavhoppsbäddar, och därför kommer vi kunna erbjuda plats för ännu fler och ännu yngre hoppare.

Vi har redan sett tre blivande OS-, VM- och EM-medaljörer hoppa på Täby Stavhoppsgala. Vi vågar nästan lova att publiken komma bjudas på nya blivande medaljörer i år, och dessutom kommer man få möjligheten att se Sveriges nästa stavhoppsstjärnor i action. Den 31 maj och 1 juni smäller det! Missa inte det.

Dela nyheten