Flerfaldige OS-medaljören klar för Täby Torg

Thiago Braz på väg mot 5.80 i Täby Stavhoppsgala anno 2021. Nu siktar han på att förbättra det och ta sista platsen till Bauhausgalan Diamond League. Foto: Cornelia Alm

OS-guldmedaljören från Rio 2016, Thiago Braz, återvänder till Täby Torg för 2022 års upplaga av Täby Stavhoppsgala! 

Ifjol så gjorde han ju sin bästa tävling sedan OS-guldet just i Täby när han slutade tvåa (bara!) på 5.80! Det var uppenbart en perfekt uppladdning för brasilianaren som fortsatte direkt till Tokyo OS där han plockade hem bronset efter Mondo Duplantis och Chris Nielsen. Nu ser Thiago fram emot en favorit i repris i vad som förmodligen blir hans sista genrep innan VM i Eugene! I år har han hittills hoppat 5.95 (inomhus) och visat att han är på väg tillbaka till OS-guldformen från 2016 och det är därför med tillförsikt han ser fram emot årets tävling där han prisar den härliga publikstämningen från ifjol:

”Jag var med förra året. Banorna var väldigt bra, stämningen var magiskt och jag vill självklart hoppa där i år igen och försöka sätta nytt banrekord” – Thiago Braz

Nytt banrekord skulle i så fall innebära hopp över 5.80 vilket nog kommer att krävas om han vill vinna och ta den sista platsen i Bauhausgalan Diamond League. För han kommer få tufft motstånd, räkna med det! Vi återkommer i ärendet.

Dela nyheten