Världshoppare till Täby Stavhoppsgala – TV-sänds!

Fri entré till årets häftigaste idrottsevenemang i norra Stockholm!

Med bara 10 dagar kvar till vår stora stavhoppsfest, Täby Stavhoppsgala, är nu flera världshoppare klara för tävlingarna! 

Vi har nyligen fördjupat vårt samarbete med Bauhausgalan och nu kan vi presentera upplägget på årets tävlingar och de första namnen på hopparna.

Vi har haft ett så högt tryck från topp-hoppare att vi kommer dela upp tisdagsgalan den 28/6 i fyra klasser:

  • KL 12:15 – Män, internationell juniorelit
  • KL 14:45 – Kvinnor, internationell elit
  • KL 17:00 – Män, internationell elit
  • KL 19:15 – Kvinnor, nordisk elit

Vi kan avslöja att TV4 kommer direktsända tävlingarna från kl 15 till 19, och dessutom kommer både Sveriges radio och SVT kommer vara på plats för att rapportera från tävlingarna och genomföra inför-intervjuer med de största stjärnorna på Bauhausgalan Diamond League, som avgörs två dagar senare.


Vi kan utlova att tävlingarna kommer hålla absolut världsklass och att flera internationella mästerskapsmedaljörer kommer vara i aktion! Men vi behöver någon dag till för att helt färdigställa startfältet, så låt oss därför börja med ett par redan klara namn.

På damsidan handlar det om de två hetaste svenska hopparna på damsidan, Lisa Gunnarsson med ett nysatt personligt rekord på 4.65 och nyligen hemkommen från USA som nybliven bronsmedaljör på de amerikanska collegemästerskapen, en av världens absolut mest konkurrensutsatta tävlingar! Vi kan också berätta att den svenska rekordhållerskan Michaela Meijer är klar för tävlingarna. Michaela som med sina 4.84 tillhör topp-12 genom tiderna – i världen!!

De sista 6 platserna håller i detta nu på att beläggas men vi kan redan nu konstatera att vi kommer bjuda på den bästa damtävlingen i stav på svensk mark för 2022!

På herrsidan handlar det också om två klara hoppare. Luke Winder, en amerikan som visat en stigande form under hela försommaren och som nyligen hoppade hela 5.75! Han kommer direkt från de amerikanska VM-uttagningarna där han kan komma att snuva någon av giganterna Nielsen, Kendricks eller Lightfoot på en VM-biljett. Klar för Täbygalan är också Bokai Huang som även han nyligen klarat 5.75 och har en stigande formkurva med flera tävlingar över 5.70 bara de senaste veckorna! Han är nu på jakt efter det kinesiska rekordet på 5.82 och är just nu en av Kinas allra hetaste friidrottare.

Vinnaren i herrarnas tävling får den sista platsen i Bauhausgalan Diamond League! Det gör att trycket på att få en av platserna i vårt startfält är stort och vi har redan klart med ytterligare ett namn med flera globala mästerskapsmedaljer på meritlistan som vi ju redan avslöjat för er TIS-medlemmar men som vi håller lite ytterligare på för allmänheten…

Det vi också vet är att några av världens absolut hetaste friidrottare alla kategorier kommer vara på plats för att göra inför-intervjuer och följa tävlingarna i publiken, som en del i uppladdningen mot Bauhausgalan! 


Tävlingarna avslutas sedan med ett nordiskt elitfält på damsidan där vi bl a får se Täbys egna Sara Winberg! 

Så boka nu in tisdag eftermiddag/kväll den 28 juni för det kommer bli något alldeles extra!!

Fri entré gäller och kan man inte följa tävlingarna på plats så sända de alltså direkt i TV4 huvudkanalen och på CMore!

Dela nyheten