Unga stavhoppstalanger gästar Täby

Jättetalangen William Asker från ÖIS är en av många som återfinns i startlistorna i Stavhoppsgalans lördagsprogram. Han hade en explosiv utveckling under 2020 och har påbörjat jakten på sitt livs första 5-meterstävling

Med bara 7 dagar kvar till Täby Stavhoppsgala publicerar vi nu startlistorna till ungdomsklasserna och B-finalerna och där hittar vi merparten av Sveriges bästa och mest talangfulla stavhoppare. 

I herrarnas B-final hittar vi ett ytterst kapabelt fält och däribland två TISare som bägge slagit vårt senior-klubbrekord i år. Jonathan Karlsson inledde med att höja sitt egna klubbrekord till 4.60 i sin första tävling för året. Men Harald Gemmel var ofin nog att ta rekordet från Jonte i sin allra första tävling för klubben. Harald satte nämligen nytt pers med decimetern när han hoppade 4.67 med luft i Norrköping i helgen! Räkna med att dessa båda herrar vill visa vem som är Täbys bästa hoppare.

I B-finalen hittar vi också de stora juniortalangerna William Asker -04 från ÖIS och Täbytränade Teodor Borgius -03 representerande Hammarby som gjort 4.82 respektive 4.80. Vi hittar också superveteranen Jonas Asplund, 48 år ung (!), som bara verkar bli bättre och bättre med åren. Under sin 8-åriga veterankarriär gjorde han nämligen sin bästa säsong ifjol när han klarade 4.90 inomhus! Främst meriter har Örebros Rasmus Karlsson som en gång i tiden hoppat en bit över 5 meter och dessutom som senior tagit 12 SM-medaljer varav ett SM-Guld. Han får sällskap av unga klubbkamraten Tom Johansson som hoppade 5 meter redan som junior. Därutöver gästas vi av två Danska hoppare från toppklubben Sparta, Nikolaj Graves (PB 4.80) och Aske Petersen (PB 4.75).

I kvinnornas B-final inväntar vi fortfarande några namn. Det namn som just nu sticker ut mest är Spårvägaren och tidigare IFK Helsingborgaren Annika Jönsson som har ett personligt rekord så bra som 4.13. I år har det hittills blivit 3.80 som högst.

I P17 hittar vi hemmaklubbens egna talangfulla mångkampare Joel Enander och Viggo Stridh och dessa får bl a möte Danderyds mångkampare Victor Törnström som tillhör den så lovande gruppen killar från DSK. Främst personbästa har dock IF Tjalves Linus Jönsson som är Sverigeetta i P16 med hela 4.74. 

I F17 sticker Alvah Lind från Tyresö och Alannah Hellstadius från Hammarby ut. Alvah är en mycket mångsidig tjej som bl a hoppat 1.66 i höjd och som tagit 3.66 hittills i år. Alannah tränas av Calle Alm och hoppade 3.62 ifjol. 

I P15 får vi bland annat se två spännande Turebergshoppare i form Jacob Semb-Josefson och 13-årige Levi Back som tillhör Sverigetoppen i sina respektive åldersklasser.

I F15 hittar vi både 1an och 2an i Sverigestatistiken bland 06orna, Alva Back från Tureberg och Kajsa Roth från IFK Göteborg. Dessutom får vi se Sverigeettan i F14 Beate Pott från Tureberg.

Än återstår några dagar av anmälningstiden och det finns fortfarande några startplatser kvar. Preliminära startlistor hittar du på Täby Stavhoppsgalas hemsida. Vi återkommer med en genomgång av de högklassiga A-finalerna.